دتکتور اعلام حریق چیست

دتکتور سیستم اعلام حریق وسایل الکتریکی هستند، که نسبت به نشانه‌های آتش سوزی مانند دود، حرارت، نور، شعله و گاز مونواکسیدکربن و…حساس هستند.

 در واقع دتکتور اعلام حریق با شناسایی و تشخیص هر یک از نشانه‌های حریق، آن‌را به کنترل پنل اعلام حریق، اعلام می کنند، تا اقدامات لازم در جهت پیشگیری از خسارت‌های جانی و مالی صورت گیرد. دتکتور بسته به تفاوت در تشخیص حریق، به دسته‌بندی‌های مختلفی تقسیم می‌شوند.

 و به میزان حساس بودن آنها به نشانه‌ها می‌توان از آن‌ها در فضاهای مختلف سر باز و سرپوشیده استفاده کرد.

سیستم اعلام حریق هوشمند

آشکارسازها غالبا بصورت سقفی و دیواری روی پایه‌های مخصوصی نصب می شوند که با ولتاژ بین ۱۵ تا ۳۰ تغذیه میشــوند. آشکارسازهایی نیز وجود دارند که از ولتاژهای ۱۲ و ۴۸ ولت DC یا AC 220 ولت تغذیه می کنند. 

  • دتکتورهای دودی
  • دتکتورهای حرارتی
  • دتکتورهای شعله ای
دتکتور گازی

آتش ندا عرضه کننده انواع تجهیزات اعلام حریق و سیستم اطفای حریق برترین برندها در بازار لاله زار تهران

 

✔️ عرضه انواع سیستم اعلام حریق متعارف و سیستم اعلام حریق آدرس پذیر برندهای ایرانی و خارجی 

انواع دتکتور اعلام حریق

دتکتور دودی

این نوع دتکتور حساس به دود، دارای محفظه‌ای هستند. در صورت بروز آتش سوزی‌ای محفظه پر از دود می شود و به سیستم کنترل پنل ، اعلام حریق می نماید  و آژیر اعلام حریق می شوند. دتکتور دودی جزو دتکتورهای رایج‌ترین سیستم اعلام حریق محسوب می‌شوند که درمقایسه با دتکتور حرارتی سرعت پاسخگویی بهتر و قیمت بالاتر، ولی به لحاظ قابلیت اطمینان ضعیف‌تری دارند.

براساس استاندارد انجمن سیستم های حفاظت از حریق بریتانیا ، سه نوع حساسیت (معمولی، زیاد و خیلی زیاد) برای دتکتورهای دودی تعریف شده است. که این آشکار کننده‌های به سه دسته تقسیم می شوند:

  • دتکتور دودی یونیزاسیون
  • دتکتور دودی نوری 
  • دتکتور دودی اشعه ای

دتکتور دودی یونیزاسیون

در این نوع دتکتورهای محفظه ای با  مواد رادیواکتیو وجود دارد که به وسیله آن یونیزه میشود و با هوای بیرون در ارتباط است.  که در اثر حرکت یون های دراین محفظه جریان الکتریکی به وجود می آید. 

مقدار این جرین الکتریکی بستگی به شکل محفظه، ماده رادیواکتیو،ولتاژ منبع تغذیه، درجه حرارت و رطوبت هوا دارد. در اثر ورود ذرات دود به این محفظه میزان جریان الکتریکی کاهش می یابد و دتکتور فعال می شود.

 دتکتور دودی یونیزاسیون بسیار نسبت به دود حساس هستند و در مکان که دود زیادی وجود دارد مورد استفاده قرار نمیگیرد.به دلیل وجود مواد رادیواکتیو طول عمر زیادی ندارند و در هنگام نصب، راه اندازی و حمل و نقل نکات ایمنی را رعایت کرد.  

دتکتور دودی نوری

در دتکتور دودی نوری یک عنصر حساس به نور  و منبع نور وجود دارد. وجود دود در فضا داخل دتکتور موجب انحراف نور  ایجاد شده توسط منبع نو و برخورد به  عنصر حساس به نور می شود و این امر باعث عکس العمل دتکتور و در نتیجه سیگنال هشدار را بـــه کنترل پنل اعلام حریق ارسال میکند.

درون محفظه داخل دتکتور  پیچ و خم‌هایی وجود دارد  تا مانع ورود نور اضافه به داخل آن شود و تحت هیچ شرایطی نور از دیوارها منعکس نشود و باعث حساسیت کمتری نسبت به گرد و غبار و بخار آب میشود .

 اگر هم نوری از خارج وارد محفظه دتکتور شود، بر عملکرد آن مؤثر نمی باشد و فقط دود از آن وارد و خارج می شود و حتی با وارد شدن مقدار کمی دود باعث فعال شدن دتکتور می شود.

این نوع دتکتور دارای قابلیت کشف اکثر دودها وهمچنین گازهای معلق در هوا را نیز دارند. 

دتکتور دودی اشعه ای

این دتکتور در فضاهای عمومی و بزرگ و یا مکان‌های باز با قرار دادن یک قسمت فرستنده و یک قسمت گیرنده در دو طرف فضا روبروی هم مورد استفاده قرار میگرند.که بین فرستنده و گیرنده امواج مادون قرمز  رد بدل میشود.

 دستگاه گیرنده نور مادون قرمز دریافتی را میگیرد و میزان انتشار و جذب امواج را مقایسه می کند در صورتی که بین این امواج مانعی مانند دود قرار بگیرد و درصد جذب نور کمتر از مقدار خاصی باشد، وجود دود را تشخیص می دهدو پبغامی به سیستم کنترل مرکزی ارسال می شود.

 از دتکتورهای دودی اشعه‌ای در مکان‌های مانند سالن‌های ورزشی، انبارها، سالن‌های پذیرایی، کارخانه و کارگاه‌های،بناهای تاریخی، موزه‌ها و دیگر مکان‌های که نصب دیگر دتکتورها مشکل باشد. 

برندهای عرضه کننده

برای مشاهده محصولات اعلام حریق سنس کلیک کنید
برای مشاهده محصولات اعلام حریق سایان کلیک کنید
برای مشاهده محصولات اعلام حریق زیتکس کلیک کنید
برای مشاهده محصولات اعلام حریق تسلا کلیک کنید
برای مشاهده محصولات اعلام حریق زتا کلیک کنید
برای مشاهده محصولات اعلام حریق تله تک کلیک کنید
برای مشاهده محصولات اعلام حریق یونی پاس کلیک کنید

دتکتور حرارتی

کار تشخیص حرارت در محل را بر عهده دارند.در این نوع دتکتورها یک مقاومت حرارتی وجود دارد که در اثرحرارت ایجاد شده از آتش، مقاومت آن تغییر می کند و باعث افزایش جریان میشود و به کنترل پنل مرکزی اعلام می کند. 

دتکتورهای حرارتی  نسبت به سایر دتکتورها حساسیت کمتری دارند.

به طور  مثال  باید آتش به یک سوم ارتفاع سقف برســد تا این دتکتور وقوع آتش سوزی را تشخیص دهند. بنابراین از آنها در مکان‌هایی که آتش سوزی ضعیف باعث خسارت های زیادی می شود، نباید استفاده کرد.انواع جدیدتر این حسگرها دارای دماسنج بوده و به تغییرات درجه حرارت حساس می‌باشد.

دتکتور شعله‌ای

در مقابل آتش سوزی‌های که از همان ابتدا قبل از  دود و حرارت، شعله ایجاد می شود دتکتور شعله‌ای واکنش نشان می دهد. بطور مثال برای آتش سوزی‌های که در اثر سوختن مواد قابل اشتغالی مانند هیدروکربن‌ها و سوخت‌ها ایجاد می شوند مورد استفاده قرار میگیرند.

در این نوع دتکتورها، سنسورهایی که نسبت به  طیف‌های ماوراء بنفش و مادون قرمز حساس بوده قرار دارد که شــعله آتش یا اشــعه مادون قرمز را بسیار سریع تشــخیص میدهد و به پنل اعلام حریق با زمان پاسخ بسیار کوتاه اعلام میکند. 

در واقع این نوع دتکتور بر اساس نوع اشعه‌های ساطع شده از آتش که گاهی توسط چشم انسان نیز دیده نمیشود اعلام آتش سوزی  و سیستم اعلام حریق را فعال می کنند که بسته به اینکه که در فضای داخلی یا خارجی مورد استفاده قرار میگیرد متفاوت است. 

دتکتور گازی

 نشتی گاز باعث  تعداد قابل توجهی از آتش‌سوزی‌هایی است که سالانه در سراسر دنیا اتفاق می‌افتد و باعث ایجاد خسارات‌های زیادی می شود در کنار دتکتور دودی سیستم اعلام حریق، دتکتور گازی برای تشخیص نشتی گازدر مکان‌هایی که گاز قابل اشتعال مانند گازهای CNG  یا LPG وجود دارد مورد استفاده قرار میگیرد. این شکارساز ها را هم میتوان رو دیوار هم به صورت سقفی نصب کرد که اغلب آنها بر روی خود آژیر نیز دارند. 

برخی  دتکتورهای گازی قابلیت بستن مسیر گاز را در صورت تشخیص نشتی را دارند. این دتکتور همچنین نسبت به گازهای دیگری که در فرایند سوختن منتشر می‌شوند مانند کربن مونواکسید، کربن دی‌اکسید، بخار و… نیز حساسیت نشان می‌دهد. 

به دلیل حساسیت و گزارشاتی اشتباهی که  دتکتور گازی در مکان‌های که بطور عادی گازهایی مانند دی اکسید کربن و مونو کسید وجود دارد  نمی توان  هر مکانی استفاده نمود.

معایب دتکتور گازی:

  • امکان تشخیص اشتباه بسیار زیادی دارند.
  • هرینه های بسیار بالا
  • نمیتوانند جایگزنی برای دیگر دتکتورها باشند.

دتکتور دودی لیزری

دتکتورهای دودی لیزری وظیفه شناسایی دود و تشخیص دود را بر عهده دارند. دتکتورهای دودی لیزری با ارسال علائم نوری به گیرنده میزان تغییر و کاهش نور رسیده را اندازه میگیرد و اگر تغییر قابل توجهی در این میزان وجود داشته باشد از آن به عنوان دود تعبیر میکند. در نتیجه عملیات ضد حریق را آغاز می کند. این دتکتورها معمولا دوام زیادی ندارند و به زودی از بین می روند و دچار مشکل می شوند.

۱٫دتکتور دودی باید در بالای یک سقف نوک تیز نصب شود زیرا دود در هوا بلند میشود.
۲٫ در فاصله ۵/۵ متری آشکارساز نباید هیچ سرپناهی وجود داشته باشد.

۳٫ دتکتور دودی را نمی توان خیلی زود به اجاق گاز نصب کرد. در صورت سوزاندن توسط اجاق گاز، عملکرد هشدار کاهش می یابد.
۴٫ آشکارساز دود را نمی توان در آشپزخانه نصب کرد تا از هشدارهای کاذب ناشی از بخارات پخت و پز یا وصل شدن هوای ورودی جلوگیری کند و بر حساسیت دتکتور تأثیر بگذارد.

۵٫ دتکتور دودی در مکان‌هایی با رطوبت بالا مانند حمام و اجاق آب گرم قابل نصب نیست.

۶٫ اگر اتاق بزرگ است، فاصله دو آشکارساز نباید از ۱۰ متر بیشتر شود.

دتکتور مکنده یا نمونه گیر هوا airsampling

دتکتور در حلقه تجمع HESR نصب خواهد شد، که یک پرتوی ضد پروتون از درخشندگی را فراهم می کند. پرتو با یک هدف داخلی در تعامل خواهد بود. آشکارساز طراحی شده است که اجازه می دهد ۴ /πپوشش در اطراف منطقه تعامل داشته باشد. 

با توجه به انرژی نسبتاً زیاد پرتو، تا ۱۵ GeV، دارای دو طیف سنج مغناطیسی خواهد بود: طیف سنج هدف (TS) ، با یک برقی برقی ابررسانا و منطقه تعامل را پوشش می دهد،  یک طیف سنج رو به جلو (FS)، با یک نرمال رساندن دو قطبی و پوشاندن ناحیه زوایای کوچک. از آنجا که برنامه فیزیک گسترده است و الزامات مختلف در زیر سیستم‌های مختلف متفاوت است، آشکارساز به گونه‌ای طراحی شده است که تا حد ممکن انعطاف پذیر باشد.

دتکتور حرارتی میله ای

دتکتورهای حرارتی نوع میله‌ای از جمله دتکتورهایی است که در تشخیص دود و حرارت بالا بسیار حساس و سریع است.

نحوه کار این دتکتور ساده و آسان است. نصب و راه اندازی آن سخت نیست و به سرعت به پایان می رسد.

این دتکتورها قابلیت تنظیم دماهای مختلف را دارد. دمای ۶۰ درجه، ۷۱ درجه، ۸۰ درجه (یا ۸۸ درجه) ، ۹۸ درجه، ۱۰۷ درجه، ۱۳۵ درجه، ۱۶۲ درجه، ۱۸۲ درجه، ۲۳۲ درجه، ۲۶۰ درجه، ۳۱۵ درجه و ۳۸۵ درجه سانتیگراد رنج کلی دتکتورهای فنوال می باشد.

دتکتور ترکیبی

دتکتورهای ترکیبی، حسگرهایی هستند که از ترکیب یک حسگر دود و یک حسگر حرارت به وجود آمده‌اند و  خروجی آن‌ها را با توجه به میزان حساسیت محل مورد نظر تعیین نمود. این حسگرها کارایی بسیاری در موارد مختلف دارد.

دتکتور نوری

 آنها نسبت به هشدارهای دود یونیزاسیون سرعت بیشتری در تشخیص آتش سوزی دارند. هشدار دود نوع فوتوالکتریک شامل یک دیود ساطع کننده نور و یک سنسور حساس به نور است که در یک محفظه حسگر قرار دارد. وجود ذرات دود معلق در محفظه پرتو نور را پراکنده می کند. این نور پراکنده توسط سنسور حساس به نور که هشدار دهنده را روشن می کند، شناسایی می شود.

دتکتور دودی نقطه‌ای

آشکارسازهای دود در محفظه‌های پلاستیکی قرار دارند، به طور معمول مانند دیسک با قطر ۱۵۰ میلی متر (۶ اینچ) و ۲۵ میلی متر (۱ اینچ) ضخامت دارند، اما شکل و اندازه آنها متفاوت است. دود را می توان بصورت نوری (فوتوالکتریک) یا توسط فرآیند فیزیکی (یونیزاسیون) تشخیص داد.

ردیاب‌ها ممکن است از یکی از دو روش یا هر دو روش سنجش استفاده کنند. با استفاده از هشدارهای حساس می توان افراد سیگاری را در مناطقی که استعمال سیگار ممنوع است، شناسایی و جلوگیری کرد. ردیاب‌های دود در ساختمان‌های بزرگ تجاری و صنعتی معمولاً به سیستم اعلام حریق مرکزی متصل می شوند.

ردیاب‌های دود خانگی از واحدهای منفرد باتری گرفته تا چندین واحد بهم پیوسته با پشتیبان باتری متغیر است. با واحدهای بهم پیوسته، اگر هرکدام از آنها دود را تشخیص دهند، تمام آلارم‌ها حتی در صورت قطع برق خانگی نیز فعال می شوند.

دتکتور پرتو نوری

یک آشکارساز دود فوتوالکتریک یا نوری، حاوی منبعی از نور مادون قرمز، مرئی یا ماورا بنفش است. نوعاً یک لامپ رشته‌ای یا یک دیود ساطع کننده نور (LED) یک لنز و یک گیرنده فوتوالکتریک  به طور معمول یک فوتودایود . در آشکارسازهای نوع نقطه‌ای، تمام این اجزا در داخل محفظه‌ای قرار گرفته‌اند که هوا، که ممکن است حاوی دود ناشی از آتش سوزی مجاور باشد، در آن جریان دارد.

در مناطق بزرگ باز مانند دهلیزها و سالن‌های شن، پرتو نوریاب از آشکارسازهای دود پرتو پیش بینی شده به جای محفظه درون واحد استفاده می شود: یک واحد دیواری پرتویی از نور مادون قرمز یا ماورا بنفش را منتشر می کند که یا توسط دستگاه جداگانه‌ای دریافت و پردازش می شود و یا توسط یک بازتابنده به گیرنده منعکس میشود.

دتکتور مکشی

آشکارساز دود کشیدن ( ASD ) یک سیستم مورد استفاده در حفاظت از آتش فعال، متشکل از یک واحد تشخیص مرکزی که به تساوی هوا را از طریق شبکه‌ای از لوله برای تشخیص دود است. محفظه نمونه گیری بر اساس یک نفلومتر است که با تشخیص نور پراکنده شده توسط آنها در محفظه، وجود ذرات دود معلق در هوا را تشخیص می دهد. ASD به طور معمول می تواند دود را قبل از اینکه با چشم غیر مسلح قابل مشاهده باشد، تشخیص میدهد.

 طراحی ASD با استفاده از یک لوله نمونه برداری با چندین سوراخ ، کاستی های آشکارسازهای دود معمولی را اصلاح می کند. نمونه های هوا گرفته و فیلتر می شوند ، هر گونه آلودگی یا گرد و غبار را از بین می برند تا از هشدارهای دروغین جلوگیری شود و سپس توسط یک واحد متمرکز و بسیار حساس برای تشخیص لیزر پردازش می شوند. در صورت تشخیص دود، زنگ هشدار سیستم فعال شده و سیگنال‌ها از طریق ایستگاه‌های نظارت متمرکز طی چند ثانیه پردازش می شوند.

 بر خلاف سیستم‌های تشخیص دود غیر فعال، از جمله ردیاب‌های نقطه ای، سیستم‌های ASD به طور فعال دود را از طریق سوراخ‌های سوراخ داخل یک سیستم لوله کشی که در سراسر منطقه محافظت شده جریان دارد، به ردیاب می کشند. علاوه بر این، سیستم‌های ASD دارای نظارت بر یکپارچگی هستند تا اطمینان حاصل شود که هشدار در هر زمان افزایش می یابد، توانایی ASD در تشخیص دود به خطر می افتد. این مورد در مورد دستگاه‌های غیرفعال که معمولاً فقط از طریق الکتریکی کنترل می شوند و توانایی تعیین اینکه آیا دود واقعاً می تواند به عنصر تشخیص برسد، وجود ندارد.

ویژگی دتکتور ASD

سیستم‌های ASD بیش از یک سطح هشدار را در خود دارند. این اجازه می دهد تا یک سیستم ASD هشدار بسیار زود هنگام یک رویداد را بدهد، و در اولین مرحله از آتش سوزی  هنگامی که به راحتی رسیدگی می شود، تحقیقات را برانگیخت. سایر سطوح هشدار ممکن است برای تهیه ورودی‌های اعلام حریق به سیستم‌های آتش نشانی و همچنین آزاد کردن سیستم‌های مهار پیکربندی شده باشد. حساسیت‌های هشدار ASD قابل تنظیم هستند و می توانند در سطوحی از هزاران برابر حساس تر از یک ردیاب معمولی تا حساسیت بسیار کمتر برنامه ریزی شوند.
ردیاب‌ها در محیط‌های غیر فرار بهترین عملکرد را دارند. همچنین می توان از آنها در کابینت‌های رایانه برای هشدار به کاربران در مورد گرمای بیش از حد کابل‌های رایانه یا اجزای جداگانه رایانه استفاده کرد. ASD برای محیط‌هایی که به قابلیت تشخیص سریع دود بسیار حساس نیاز است مناسب است. این امر آنها را در اتاق‌های تمیز مناسب می کند. 

مناطقی که شامل کالاهایی هستند که به راحتی در اثر آتش سوزی آسیب می بینند، مانند توتون، اتاق الکترونیکی و مایعات و گازهای بسیار قابل اشتعال.

اغلب، آشکارسازهای نقطه عادی خطر را خیلی دیر تشخیص می دهند، زیرا دود اغلب آنقدر سریع به سقف نمی رسد که آتش سوزی به موقع تشخیص داده شود.

 از آنجا که می توان آن‌ها را به راحتی پنهان کرد، شبکه‌های لوله در محیط‌هایی مناسب هستند که می توان ردیاب‌های نقطه نظر را از نظر زیبایی ناخوشایند دانست، مانند دفاتر، آپارتمان‌ها و اتاق‌های هتل. این عامل همچنین آنها را در مکانهایی که آشکارسازهای نقطه می توانند به راحتی دستکاری شوند، مانند امکانات اصلاحی، مناسب می کند.

دتکتور دودی اپتیکال

آشکارساز دود پرتو نوری یک دستگاه است که با استفاده از پرتو بینی برای تشخیص است دود در سراسر مناطق بزرگ به طور معمول به عنوان یک شاخص از آتش. از آنها برای تشخیص آتش سوزی در ساختمانهایی استفاده می شود که آشکارسازهای دود نقطه‌ای از نظر اقتصادی غیر اقتصادی باشند یا استفاده از آنها به دلیل ارتفاع ساختمان محدود است. آشکارسازهای دود پرتوی نوری غالباً در انبارها نصب می شوند که وسیله‌ای مقرون به صرفه برای محافظت از فضاهای باز بزرگ است.

دتکتور کربن مونواکسید

مونوکسیدکربن و آتش می توانند یک محیط مرگبار را ایجاد کنند، اما دتکتور کربن مونواکسید محافظت از خود را در مقابل هر دو آسان‌تر می کند. دزدگیرهای ترکیبی دود و مونوکسیدکربن دارای فن آوری‌های سنجش هستند که برای کشف آتش سوزی و گاز بی بو، بی رنگ و بی مزه معروف به CO  قاتل خاموش ، با هم کار می کنند. 

اگر این دتکتور کربن مونو اکسید را کشف کند به صدا در می آید و هشدار میدهد. هشدارهای ترکیبی از دو تهدید مرگبار در یک واحد محافظت می کنند. بسیاری از مدل‌ها یک سیستم هشدار صوتی انحصاری را ارائه می دهند که سردرگمی را برطرف می کند و به وضوح به شما و خانواده‌تان در مورد خطر آتش سوزی یا مونوکسید کربن هشدار میدهد. جهت خرید و تهیه این دتکتور می توانید از طریق راه‌های ارتباطی مندرج در وبسایت با ما تماس بگیرید.

طراحی دتکتور

سیستم اعلام حریق به گونه‌ای طراحی شده است که ما را در مواقع اضطراری هشدار دهد تا بتوانیم برای محافظت از خود، کارمندان و عموم مردم اقدامی انجام دهیم.
هشدار دهنده‌های آتش سوزی در دفاتر، کارخانه‌ها و ساختمان‌های عمومی یافت می شوند، اینها بخشی از برنامه روزمره ما هستند اما تا زمانی که در آن زمان اضطراری رخ ندهد، اغلب آنها را نادیده می گیرند، این فقط ممکن است جان ما را نجات دهد.
روش تشخیص هرچه باشد، در صورت فعال شدن زنگ هشدار، صداهای صدا برای هشدار به افراد در ساختمان مبنی بر آتش سوزی و تخلیه کار می کنند.
سیستم اعلام حریق همچنین ممکن است دارای یک سیستم سیگنال از راه دور باشد که می تواند از طریق ایستگاه مرکزی به نیروهای آتش نشانی هشدار دهد.
در هسته سیستم هشدار آتش دستگاه‌های تشخیص، از آشکارسازهای پیچیده دود هوشمند گرفته تا واحدهای شیشه شکستن دستی که بصورت دستی کار می کنند، وجود دارد، انواع مختلفی از دتکتور وجود دارد که به صورت زیر به گروه‌هایی تقسیم می شود:
– ردیاب گرما
– ردیاب دود
– ردیاب مونوکسیدکربن
– ردیاب چند حسگر
– نقاط تماس دستی

سنسور اعلام حریق

برخی از سیستم‌های اعلام حریق دارای سنسور است و با توجه به ساختار و انواع آن به دسته‌های زیر تقسیم می شود:
• سنسور نوری دود (به عنوان مثال، آشکارساز دود نور پراکنده)
• سنسور دود و شعله مبتنی بر ویدئو
• سنسور گاز دود
• سنسور الکترواستاتیک
• سنسور انقراض خطی
• سنسور تشخیص صدا
• سنسور آئروسل دود
• سنسور تشخیص حریق برای محیط‌های شدید
• سنسور پیشرفته تشخیص حریق برای کاهش هشدار کاذب

نصب دتکتور

نصب دتکتور در شرایط و بسته به نوع دتکتور متفاوت است. به طور مثال دتکتورهای دودی را نباید در جریان هوا و یا مکان‌هایی با ارتفاع بیشتر از ۱۰ نیم متر دارند نصب کرد. در این صورت احتمال خطای این نوع دتکتور بسیار زیاد است.

زمانی که ارتفاع نصب دتکتور افزایش می یابد، سطح پوشش دتکتور بیشتر می شود ولی حساسیت پاسخ دهی حریق کاهش می یابد. بیشترین فاصله سطح پوشش دتکتور ۱۰۰ متر مربع می باشد و بیشترین فاصله هر نقطه از دتکتور بین ۷٫۵- ۶٫۵ متر و فاصله دو دتکتور ۱۵- ۱۰٫۶ متر بر حسب مکان و آرایش نصب می باشد. برای نصب بهتر دتکتور می توان به نکات زیر اشاره کرد:

 

  •  نصب دتکتورها باید به گونه‌ای باشد که نقطه کوری بوجود نیاید و دتکتورها با هم همپوشانی داشته باشند.
  •  از دتکتور در ورودی و خروجی تهویه هوا در آشپزخانه‌ها و پارکینگ‌ها نباید استفاده کرد.
  •  انتخاب دمای مناسب برای دتکتور حرارتی با توجه به میانگین دمای مکان در طول روز صورت گیرد.
  •  هیج مانعی نباید حداقل ۳ سانتی از کنار و ۵ سانتی متر از زیر، برای دتکتور وجود داشته باشد.

تست دتکتور اعلام حریق

سیستم‌های اعلام حریق به محافظت از مردم و دارایی‌ها و تجهیزات کمک کنند. اما فقط با دیدن آنها نمی توانید تشخیص دهید که کاملاً عملیاتی هستند و به صورت دقیق کار می کنند. مانند هر سیستم دیگری، لوازم الکترونیکی و سایر اجزا می توانند به مرور تخریب شده و عملکرد سیستم را به خطر بیندازند.

گرد و غبار، خاک و سایر آلاینده‌ها می توانند در ردیاب های دود مشکل ایجاد کنند. مواردی مانند خرابکاری، بازسازی و روش‌های نگهداری نامناسب نیز می تواند به تجهیزات محافظت در برابر آتش آسیب برساند. خبر خوب این است که با آزمایش، بازرسی و تعمیر و نگهداری مناسب می توانید سیستم اعلام حریق خود را در عملکرد بهینه نگه دارید.

علاوه بر اطمینان از محافظت، سیستم شما را در شرایط مناسب با جلوگیری از تعمیرات اضطراری بدون بودجه و هشدارهای دروغین هزینه بر هزینه‌ها کاهش می دهد. استانداردها و دستورالعمل‌ها اکثر سازندگان سیستم حداقل یک تست و بازرسی کامل سالانه پس از نصب و پذیرش اولیه را توصیه میکنند. آژانس‌ها، سازمان‌ها و مقامات محلی گوناگون فواصل آزمایش را توصیه می کنند و در برخی موارد نیز مجوز میدهند. 

انجمن ملی حفاظت از آتش (NFPA) کد ملی اعلام حریق، NFPA 72 را ارائه می دهد. این استاندارد به کاربرد، نصب، عملکرد و نگهداری سیستم‌های سیگنالینگ محافظ و اجزای آنها میپردازد.

ارتفاع نصب دتکتور

معمولا برای اینکه دتکتور منطقه وسیع‌تری را تحت پوشش قرار دهد، آنرا در ارتفاع بیشتری نصب می کنند. اما بیشتر شدن ارتفاع میزان حساسیت آن کمتر خواهد شد.

باید به این نکته دقت داشت که دتکتور را نباید در ارتفاع بیش از حد مجاز نصب کرد.البته باید مسافت نزدیکترین محل آتشنشانی را در نظر گرفت.هرچه فاصله آتشنشانی بیشتر باشد باید دتکتور در ارتفاع کمتری نصب شود تا سریعتر دتکتور حریق را تشخیص دهد و به کنترل پنل مرکزی اعلام کند.

دتکتور دودی
نیاز به کمک دارید؟ پیام دهید