سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

به مجموعه‌ای از تجهیزات الکترونیکی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر می‌گویند که علاوه بر اعلام حریق می‌تواند محل دقیق حریق را هم مشخص کند. تمام عناصری که در این سیستم‌ها استفاده شده است (آژیرها، شستی‌ها، آشکار سازی‌ها) از طریق یک آدرس یا یک کد مشخص شده‌اند. سیستم اعلام حریق آدرس پذیر این توانایی را دارد که با شناسایی آدرس المان‌ها محل دقیق آتش را نشان دهد و سپس آژیرها را به صدا در بیاورد.

سیم کشی این سیستم‌ها معمولا به صورت حلقوی یا همان loop است و نسبت به سیستم‌های متعارف از مشخصات فنی و قابلیت‌ها بالاتری برخوردار هستند. برای مثال می‌توان گفت که سرعت تشخیص حریق در آن‌ها به نسبت بالاتر است و در عین حال نگهداری آن راحت‌تر است. این سیستم این امکان را برای شما فراهم می‌کند که روی ورودی‌ها و خروجی‌ها کاملا نظارت داشته باشید. در واقع استفاده از سیستم‌های اعلام حریق برای مکان‌ها و فضاهای بزرگ استفاده می‌شود.

برای مثال برای برج‌ها، مراکز خرید، ساختمان‌های چند طبقه و… گزینه‌های بسیار مناسبی است. در حالت کلی سیستم‌های آدرس پذیر گزینه‌های مناسب‌تری نسبت به سیستم‌های متعارف هستند چرا که سرعت تشخیص بالاتری دارند و در نهایت آسیب‌ها و تلفات کمتری هم از آن‌ها دیده شده است.

حتی هزینه استفاده از سیستم اعلام حریق آدرس پذیر کمتر است و حتی به راحتی نصب می‌شود و زمانی زیادی هم برای نصب آن احتیاج نیست. این سیستم‌ها از قابلیت اطمینان بیشتری هم برخوردار هستند چرا که احتمال قطع ارتباطات در آن‌ها بسیار کمتر است. ‌

اجزای تشکیل دهنده سیستم اعلام حریق در خانه هوشمند

مکانیزم تشخیص آتش در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

بطور کلی براي تشخيص حريق از اثرات سه گانه آن يعني دود و حرارت و شعله استفاده مي شود.
درسيستم‌هاي متعارف مکاني را که از نظر حريق مي خواهيم حفاظت کنيم به مناطق مشخص تقسيم ميکنيم تا در صورت بروزحريق بتوان محل حريق را سريعتر تشخيص داد . به هر کدام از اين مناطق يک زون ( Zone) می­گوییم.
اين عمل در سيستم هاي آدرس پذیر نيز انجام مي پذيرد ولي مزيتي که اين سيستم ها نسبت به سيستم هاي عادي دارند اين است که اين سيستم ها داراي اجزاي قابل آدرس دهي هستند و علاوه براينکه مي توان زوني را که در آن حريق اتفاق افتاده است تشخيص داد بلکه مي توان دقيقا عنصري را که حريق را تشخيص داده معين کرد و محل دقيق حريق را مشخص نمود و خبردهنده هايي را که مربوط به آن محل مي باشد فعال نمود.

مزایای سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

  • بهره گيري از پروتکل ديجيتال X LINE به منظور سرعت و اطمينان بالا و عدم نويزپذيري سيستم.
  • قابليت Redundancy نرم­افزاري و سخت افزاري به این ترتیب که از کار افتادن هر یک از اجزای سخت افزاری اعم از سنسورها، دتکتورها، پنل ها و پردازنده ها هیچ آسیبی به عملکرد کلی سیستم نمی­زند.
  • سرعت بالا در کشف حريق و کاهش حريق ها و خطاهاي کاذب.
  • استفاده از تکنولوژي Fast Logic.
  • بهره گيري از آخرين استانداردها و تائيدهاي معتبر جهاني.
  • بهره برداري آسان و صرفه جويي در هزينه هاي سرويس ونگهداري.
  • توانايي کنترل بيش از ۲۵۰ قطعه در هر Loop.
  • قابليت ايجاد ۱۶ لوپ در هر پنل و ارتباط ۴۰۰۰ ماژول درهر پنل.
  • صفحه نمايشگر جهت نمايش رويدادها.
  • داراي حافظه جهت ثبت رويدادها.
  • قابلیت اتصال به سيستم هاي BMS و PLC به صورت نرم افزاري و سخت افزاري و با استفاده از پروتكل هاي استاندارد ارتباطي نظير BACnet و Modbus.

روش های آدرس دهی در تجهیزات اعلام حریق آدرس پذیر

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر هوشمند (آنالوگ)

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر هوشمند یا آنالوگ مشابه سیستم اعلام حریق آدرس پذیر معمولی است. با این تفاوت که به تجهیزات آنالوگ مجهز شده است و امکانات نرم افزاری بیشتری را در زمینه آزمون، نگهداری و بهره برداری سیستم اعلام حریق آدرس پذیر ارائه می کند.

عملکرد دتکتور‌ها در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر و سیستم اعلام حریق متعارف مشابه است. تفاوت این دو نوع سیستم در نحوه قرارگیری و فناوری استفاده شده در آن‌ها است.

در سیستم‌های اعلام حریق آدرس پذیر و معمولی دتکتور‌ها همیشه فعال هستند و مانند یک کلید صفر و یک در دو وضعیت هشدار و عادی کار می‌کنند. اما در سیستم اعلام حریق هوشمند، آشکارسازها همیشه در حالت فعال قرار دارند. بدین ترتیب که سیگنال‌های ارسالی تابلو کنترل مرکزی را دریافت کرده و به آن‌ها جواب می دهند. این به آن مفهوم است که در این سیستم هیچ وضعیت هشدار و یا عدم هشداری وجود ندارد. در این سیستم‌ها عملکرد دتکتورها بر اساس ریز پردازنده‌ها است، که به صورت نرم افزاری با یکدیگر در ارتباط هستند. دتکتورها داده‌ها را به عنوان سیگنال ورودی در اختیار ریزپردازنده‌های تابلو کنترل مرکزی قرار می‌دهد.

آشکارسازها در اعلام حریق آدرس پذیر هوشمند اغلب حسگر هستند یعنی وظیفه تشخیص ندارند ولی دائماً استانداردهای محیطی را اندازه گیری کرده و به تابلو کنترل مرکزی می فرستد. پنل مرکزی نیز با توجه به تنظیمات نرم افزاری تشخیص خواهد داد که وضعیت عادی است یا غیر عادی.

یکی از مزیت‌های مناسب اعلام حریق آدرس پذیر هوشمند تشخیص وضعیت هشدار از وضعیت خطر و جبران حساسیت آشکارسازها در مقابله با آلودگی‌های محیطی است. نصب و راه اندازی اعلام حریق آدرس پذیر هوشمند به شکل معمولی است و سیم بندی آن نیز مانند اعلام حریق آدرس پذیر به صورت حلقوی انجام می‌شود.

نمایندگی اعلام حریق آدرس پذیر

 اهمیت سیستم اعلام حریق و ضروریت استفاده از آنها در مکان ها و ساختمان های تجاری ، مسکونی و اداری با توجه به موارد گفته شده کاملا مشخص شده است. در ایران برند های مختلف داخلی و خارجی  در زمینه سیستم اعلام و اطفای حریق وجود دارد. برندهای سیستم اعلام حریق ایران با توجه به قیمت بسیار مناسب نسبت به هم نوعان خارجی و کیفیت  بسیار خوب آنها بسیار مورد استفاده قرار  میگیرد.

آتش ندا نمایندگی رسمی سیستم اعلام حریق سنس ، تله تک ، زیتکس، پونیپاس ، زتا

برای اطلاع از قیمت انواع سیستم اعلام حریق با شماره تلفن های زیر تماس حاصل فرمایید