زون بندی اعلام حریق
سیستم اعلام حریق شامل تجهیزات مختلفی است که وظیفه دارد، محل دقیق آتش سوزی را تعیین کند. نحوه کاربرد زون بندی اعلام حریق به این صورت است که هنگام تشخیص حریق توسط دتکتور اعلام حریق، زون یا منطقه ای که آتش سوزی در آن رخ داده است، روی پنل اعلام حریق، اعلام میشود و زون مربوط به حریق نمایش داده میشود.
در نتیجه اپراتور سریع تر محل حریق را شناسایی میکند و میتواند سایر افراد را از طریق شستی اعلام حریق آگاه نماید. در سیستم اعلام حریق هر دتکتور میتواند محل دقیق حریق را ارسال نماید. نام این سیستم؛ اطفاء حریق آدرس پذیر است که از هزینه بالا برخوردار است و برای پروژههای بیش از 200 دستگاه پیاده سازی میشود. در سیستمهای معمولی زون بندی اعلام حریق به صورت دقیق انتخاب و زون بندی به منظور افزایش سرعت و دقت در تشخیص حریق استفاده میشود و مهمترین عامل تعیین کننده مرز آن کاربری و مساحت و بخش بندی در ساختمان یا سالن است.
🔥 بهترینها را با ما تجربه کنید اعلام حریق سنس 🔥
طبق این روش، ساختمان باید به قسمتهای مختلف تقسیم شده تا بتوان سیستم اعلام حریق را در آن نصب نمود و با ایجاد فشار شستیهای مختلف مربوط به بخش مورد نظر، آژیر اعلام حریق را به صدا در آورد. مهمترین عیب این سیستم نصب اندیکاتور در هر طبقه است که برای پنل 4 زون ضروری تلقی میشود. در صورتی که چراغ ورودی اندیکاتور سوخته باشد یا معیوب یاشد، با فعال شدن آژیر اعلام حریق، در یک طبقه با سه واحد، اتاق اصلی حریق مشخص نمیشود و با سه واحد درب بسته برخورد میکنید که احتمال وقوع آتش سوزی در هر یک وجود دارد.
سیستم اسپرینکلر سیستمی است که میتواند آتش اولیه را بهصورت خودکار و محلی خاموش کند.
برای خرید این محصول و محصولات دیگر تماس بگیرید
021-40330388 ☎️
نکات مربوط به زون بندی اعلام حریق
از جمله نکات مربوط به زون بندی اعلام حریق میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
✔️هر طبقه ساختمان که دارای مساحتی بیش از 300 متر باشد، به عنوان منطقه مجزا انتخاب میشود.
✔️دارای مساحتی به اندازه 2000 متر مربع است.
✔️در ساختمانها بخش بندی ضد آتش انجام شود؛ لذا پلکانها و چاه آسانسورها یا شفتهای دیگر به وسیله دیوارههای ضد حریق تفکیک میشوند.
✔️رعایت حداکثر فاصله: رعایت حداکثر فاصله در جستجو یک منطقه 30 متر است. لذا چراغهای نشانگر در راهروها و ساختمانهای دارای اتاق متعدد نصب شود.
✔️انتخاب تابلو کنترل مناسب: یکی از مهمترین تکنیکهای زون بندی انتخاب تابلو کنترل مرکزی است که با توجه به تعداد مدارهای ورودی و خروجی انجام میشود.
تا حد امکان سعی کنید مرز بندی صحیح و تفکیک درست را انجام بدهید تا هنگام تعیین محل حریق دچار ابهام نشوید.
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
📌 پیشنهاد مطالعه: سیستم اعلام حریق سایان
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
نکات مربوط به شستیها
در مسیری که هم سطح و کم تردد است فاصله شستیها را 45 متر از یکدیگر در نظر بگیرید. مسیرهای پر تردد فاصله 20 متر خواهد بود. در مسیرهای معمولیتر مثثل راهروها برای نصب شستیها فاصله ای بین 30 الی 45 متر را در نظر بگیرید. همچنین ارتباع نصب شستیها از اهمیت به سزایی برخوردار است؛ در صورتی که فاصله مناسب شستیها در نظر گرفته نشود، ممکن است با اشیای خارجی برخورد کند و به صورت اشتباهی به صدا در آید. لذا بهترین ارتفاع برای نصب شستیها 120 تا 160 سانتی متر است. همچنین در هر زون یک شستی قرار بدهید. تمام شستیها را به صورت فشاری یا شیشه ای در نظر بگیرید. سعی کنید شستیها را در محل پاکیزه و مناسب نصب کنید تا شستیها آلوده نشوند و به سادگی قابل تشخیص باشند. شستیها را در زمینه ای غیر همرنگ محیط قرار بدهید تا به سادگی قابل تشخیص باشند.
معایب استفاده از پنل 12 زون
پنل 12 زون یکی دیگر از تجهیزات زون بندی ساختمان است که در نصب آن نیازی به استفاده از ریموت اندیکاتور نیست و بر اساس استانداردهای تعیین شده باید به لابی و پارکینگ و چالهی اسانسور زون دیگری اختصاص داده میشود. در نتیجه 3 زون دیگر به این تعداد اضافه میشود. سیستم زون بندی برای ساختمانهای مسکونی و اداری و سولهها متفاوت است و به گونهای اجرا میشود که به راحتی قابل تشخیص و روئیت باشد و در صورت بروز خطر به راحتی مسیر خروج را تشخیص دهد و یا محل ورود به موقعیت حریق را سریع تر بیابد.
📌 آتش ندا معتبر ترین نمایندگی سیستم اعلام حریق زیتکس
❗ از جمله معایب پنل 12 زون میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
❌افزایش هزینه نصب دستگاهها
❌افزایش میزان سیم برای سیمکشی اعلام حریق
❌افزایش قیمت پنل 12 زون
🔥 فروشگاه آتش ندا عرضه کننده و نمایندگی معتبر انواع تجهیزات اعلام حریق برترین برندهای ایرانی و خارجی در بازار لاله زار تهران 🔥